tiistai 20. toukokuuta 2014

- The Americans -sarjan ensimmäisen tuotantokauden kahdeksannessa jaksossa soi McKinley Mitchellin 'Trouble Blues' ja lisäsin sen Boys In The Wood -listalle. Samassa jaksossa soi myös the Curen 'Siamese Twins', jonka päätin laittaa Replicate-listalle.

- Eilen Spotifyihin ilmestyi the Brian Jonestown Massacren Revelation-levy. Kiva nimipäivälahja minulle, sillä olen yhtyeen ja Anton Newcomben kova fani. Edellisellä levyllä oli suomenkielinen biisi, tällä kertaa oli ruotsalaisten vuoro. Levyllä on mukana vähän sellaiset 'Kaisa meni discoonmaiset' torvet, mutta muuten Revelationilla on taas kaikki tutut piirteet: Newcombelle leimalliset rumpukompit, kvinttiympyrää seuraavat sointukierrot, melodioissa käytetty asteikko ja ylipäätään kitaratyön staili, joka itsessään on jo niin tunnistettava. Tyylistä on itse asiassa tullut viime vuosina melko kopioitukin. Olen siksi luonut TBJM etc.-soittolistan, jossa on mukana paitsi alkuperäisen yhtyeen tuotantoa myös mahdollisia esikuvia ja sitten näitä myöhempiä kopijoitsijoita. Tälle listalle todennäköisesti päätyy suuri osa uuden levyn biiseistä tässä aikanaan, mutta tällaisia siirtoja olen nyt tehnyt toisenlaisille listoille Revelation-levyn kappaleista:


- The Timesissa (28.9.2013) oli Bob Stanleyn Yeah Yeah Yeah: The Story of Modern Pop -kirjan arvio ja jutussa mainittiin joitain biisejä, mutta myös joitain bändejä, joita sitten kuuntelin vähän läpi. Tällaisia siirtoja tein:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti